maandag 23 juni 2014

Zoals klei...(3)- Bescherming-leesrooster

De klei-kralen zijn klaar. Maar om te voorkomen dat er snel een kras of deuk inkomt is het belangrijk om hem te beschermen. Net zoals je je mobieltje in een hoesje doet, zodat er geen krasjes op komen. Het is belangrijk om hem te beschermen. Dat doen we door er (nagel) lak overheen te doen.


Door wat worden wij beschermd? Door de Heere God. Zijn Naam is ook Beschermer. We zoeken een aantal bijbelteksten op over bescherming. Elke morgen willen we er een lezen:

Psalm 31: 19
Hoe groot is het geluk dat U hebt weggelegd voor wie U vrezen, dat U bereid hebt voor wie schuilen bij U, heel de wereld zal het zien.

Jesaja 43:2
Moet je door het water gaan, Ik ben bij je: of door rivieren, je wordt niet meegesleurd. Moet je door het vuur gaan- het zal je niet verteren, de vlammen zullen je niet verschroeien.

2 Kronieken 16:9a
De Heer laat immers voortdurend Zijn ogen over de aarde rondgaan en biedt iedereen hulp die Hem met heel Zijn hart is toegedaan.

2 Thessalonicenzen 3:3
Maar de Heere is trouw, Hij zal u kracht geven en u tegen het kwaad beschermen.

Psalm 91:11
Hij vertrouwt je toe aan zijn engelen, die over je waken waar je ook gaat

Sefanja 3:17
De Heer, je God, zal in je midden zijn, Hij is de held die je bevrijdt. Hij zal vol blijdschap zijn, verheugd over jou, in Zijn liefde zal Hij zwijgen, in Zijn vreugde zal Hij over je jubelen.

1 Samuel 2:9
Die Hem trouw zijn, behoedt Hij op hun pad, waar de zondaars komen is het duister. Ontoereikend is de menselijke kracht.

Psalm 5:11
Er si vreugde bij allen die schuilen bij U, eeuwige jubel omdat U hen beschermt, wie Uw naam beminnen juichen U toe.

(Teksten overgenomen uit: Leven met God van A-Z voor ouders)

Ook lezen we het verhaal wat gaat over bescherming uit het boekje. (beetje aangepast voor de kids). Nu ging het over een gebed om bescherming en zingen. Daardoor werden deze mensen gered uit het woeste water. En verder praten we over bescherming. Onze zoon heeft sportdag en moest zonnebrand meenemen. Zo bescherm je je tegen de zon. Onze oudste dochter smeert ook wat op d'r gezicht ter bescherming/voorkoming van "puistjes"... Bijzonder als je nu zulke dingen tegen komt. Zo bewust mogen we ook God als onze Beschermer aanroepen.

En natuurlijk worden we wel vuil. Maar omdat die laag er op zit is het makkelijker te verwijderen. Zoals bij de kraal. We hebben elke dag ook zijn vergeving nodig. Maar wat mogn we ook genieten van Zijn Bescherming. De kraal glanst ervan!


Het is fijn om de dag te beginnen met een lied. De liederen blijven dan vaak ook weer in onze gedachten de
rest van de dag. Deze week zingen we: De Heere zegent u...




We kijken nog een filmpje van het boek van Max Lucado_ Niemand is zoals jij...


https://www.youtube.com/watch?v=Nkd2ZYw5skA&feature=youtube_gdata_player


Niemand is zoals jij - Lucado, Max

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!