zaterdag 21 juni 2014

Om Jezus wil...








Mishandeling van Jezus/ aanklacht tegen Hem/ Om Jezus wil/ Biddag


We luisteren naar 1 Samuel 7. Volk had zich bekeerd tot de Heere en kwam bij Mizpa samen om te bidden. De Filistijnen hoorden dat en trokken ten strijde! Wat ging er om in het hart van het volk?


We kijken even naar Jezus. Hij moest verschijnen voor Annas. Hij werd vals beschuldigd! En daarvoor moest Hij bloeden. Ze trokken Zijn baardharen uit en sloegen Hem met een stok...


Horen wij ook wel eens valse beschuldigingen? Jij mag niet meer mee doen... Sukkel die je bent!

Of... Is er misschien een stemmetje in je gedachten, die zegt: Je bent niets waard!

Ook valse beschuldigingen!


Wat deed Samuel? Hij nam een jong lam en offerde het voor de Heere. En Hij bad met het volk. God zag het bloed van het Lam! Hij hoorde. Er kwam onweer en bliksem en de Filistijnen gingen er gauw vandoor!


Jezus wordt ook het Lam van God genoemd! Hij zelf gaf Zijn bloed! Als wij nu bidden tot God in onze nood, of als iemand ons aanklaagt, mogen we wijzen op het bloed dat heeft gevloeid van het Lam. Dan verhoort God ons.


Met de kinderen hebben we wat aanklachten opgeschreven in het rood. Daarnaast wat God erover zegt in het zwart. We legden een rood doorschijnend papier op het blad. De aanklacht verdwijnt. We zien naar de belofte die God ons geeft!


Ik vond nog een kaart met Onze gedachten tegenover Gods beloften. Onze gedachten heb ik rood uitgeprint en Gods beloften zwart. Het bloed van Jezus reinigt onze gedachten!


God belooft dat en geeft het ook! Omdat Jezus in onze plaats de aanklager heeft overwonnen!

Daarom bidden we om Jezus wil!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!