zaterdag 21 juni 2014

Doornenkroon





Doornenkroon...






Met papier en punaises hadden we een doornenkroon gemaakt. Ik zette hem op bij de kinderen. Ze voelden de punaises prikken. Ze wisten al gelijk waar het over ging. De doornenkroon. We praten even over de doornen. Zijn die er altijd geweest? Nee, voor de zondeval niet.


Op de doornenkroon had ik briefjes gemaakt met verschillende dingen die ons pijn doen. Als iemand boos op je is, als je verdriet hebt, als iemand zondigt, als je zelf gezondigd hebt, enz.

Om de beurt mochten ze een kaartje uitzoeken. Samen voorbeelden erbij bedacht. Durven we dit ook bij God te brengen? Ook voor deze pijn is Jezus gekomen! Heel voorzichtig maken we het strikje los van het kaartje met : als je iemand ziet zondigen. We maken het kaartje met de punaises los en draaien het kaartje om. Daar staat een bijbeltekst op. We lezen hem samen: Als je iemand ziet zondigen, bidt tot God en Hij zal hem het leven geven!





Als we t aan Jezus geven, geeft Hij ons raad! Hij geeft ons dan Zijn zegen. We voelen over de achterkant van de punaises. Dat doet geen pijn.
Zo deden we dat ook bij de andere kaartjes.

Tot slot herhaalden we nog in eigen woorden wat je moet doen: 

Als je verdriet hebt> Hij troost!

Als je gezondigd hebt> Vraag vergeving. De Heere Jezus heeft de straf betaald!

Als iemand boos op je is> Overwin het kwade door iets goeds. Laat m met rust, bid voor hem...

Als je moe bent > Kom tot Mij en ik geef U rust! Geniet van een mooi lied... Zoek een rustig plekje op en geniet ervan dat God je rust geeft!


We zongen nog samen: Heer Uw bloed, dat reinigt mij!

Samen God gedankt voor Zijn liefde, Zijn vergeving, Zijn troost, Zijn wijsheid, Zijn bemoediging!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!