maandag 14 september 2015

Verjaardag vieren: Meiden 11 -14 jaar

Van de week vierden we de verjaardag van onze 14-jarige dochter. Dat is weer heel anders dan toen onze kids kleiner waren. Wat hebben we leuke feestjes gehad. We keken samen terug naar wat we allemaal gedaan hebben.

Groep 8:
Heel groep 8( 9 kids) uitgenodigd en samen een film gemaakt van een paar hoofdstukken van Dik Trom. En samen stamppotten gegeten.

Klas 1:
Oude klas van groep 8 uitgenodigd. Samen Chinees buffet gegeten en buiten foto -opdrachten gedaan.  Bv meiden op het bankje bij de brug,  enz.

Klas 2:
Meidenverjaardag. Niet iedereen kende elkaar. Vragen kaartjes op tafel gelegd. Een bol wol in de hand en overgooien naar iemand anders. Die beantwoord de vraag. Pakt een nieuwe vraag en gooit de bol wol weer naar de volgende. Vriendschapsweb.
En een foto-shoot gedaan. Ze hadden hun mooiste kleren aangetrokken. Dat had ze geschreven op de uitnodiging. Leuk is dat voor deze leeftijd!
De activiteiten afgewisseld met zoete hapjes,  hartige hapjes,  warme hapjes en ijs!


Klas 3:
Deze keer alle meiden van de vorige klas en de nieuwe klas uitgenodigd. Niet iedereen kwam,  maar toch een gezellig groepje. Leuk dat je er nu zelf niet zoveel werk meer aan hebt. Boodschappen doen, maar klaarzetten e.d. doen ze graag zelf. Ook broertje en zusje hielpen ijverig mee.
We starten met appelroosjes, brownies en celebrate chocolade. Leuk op een etagère. Drinken stond ook op tafel en daar zorgden ze ook zelf voor.
Ze had gevraagd of ze iets waardevols mee wilden nemen. Iedereen leverde zijn waardevolle voorwerp in. Samen bedachten ze een opdracht voor een persoon. Toen pakte iemand een voorwerp uit de schaal en van wie het voorwerp was, voor haar was de opdracht. ( pand verbeuren noemden we dat vroeger) Zo moesten ze zonder schoenen een ronde buiten lopen met een brief: Ik heb schoenen nodig. Of skippy -ballen bij iemand voren. Of een selfie maken met een voorbijganger. Of iemand bellen....
Tussendoor zorgden we dat de etagères opnieuw gevuld werden. Met quiche, saucijzenbroodjes en kaasbroodjes.  Of kaasjes met druif,  ananas met kipfilet,  komkommer. Of warme hapjes... Schaal met chips en dipsaus...
Het was gezellig!



5 opmerkingen:

  1. Leuk! Ik zie altijd een beetje tegen feestje op :( terwijl ik wel heel blij ben met elke verjaardag.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik vind t ook altijd weer reuze spannend hoe het gaat, maar probeer er vooral ook van te genieten! En hoe ouder ze worden, hoe makkelijker het gaat...

      Verwijderen
  2. Wat een leuke ideeën, bedankt voor de tips.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!