vrijdag 20 februari 2015

Bijbelstudie 1 Petrus 2 en 3/ onderdanigheid

Het is al een tijdje geleden dat we nadachten over 1 Petrus 2 en 3. Maar het is wel een hoofdstuk wat veel verandering in ons leven heeft gebracht! Dank U, God dat U ons zoveel leerde!!!

Het gaat over onderdanigheid. Aan de overheid, aan elkaar... Een goede opdracht van God!

Dat betekent : Bidden voor de overheid! Luisteren naar de regels van de overheid. Regels die goed zijn om een goede samenleving te hebben. Met respect over hen spreken. Erkennen dat je een fout hebt gemaakt. En als je belastingschuld hebt niet mopperen, maar het betalen alsof het voor de Heere is...

Dat betekent: Bidden voor onze kerk. Respect hebben voor de regels die er zijn. Menselijke regels. Regels die in vroeger tijden zijn gemaakt. Met respect praten over de kerkenraad. Iemand uit laten praten en luisteren waarom iemand er zo over denkt. Een kerkenraadslid niet de les willen lezen, maar te bidden voor hem. En als je fouten hoort in een preek of je vindt dat God tekort komt, niet wanhopig worden, omdat mensen God nu niet leren kennen zoals Hij werkelijk is, maar vertrouwen dat God het is die verhinderingen wegneemt bij mensen. Hij brengt ze Zelf bij Hem! Hij is het die ze zegent!

Dat betekent: Bidden voor je ouders... Bidden voor je werkgever... Bidden voor degenen die je kinderen onderwijzen... Bidden voor de huisarts...  Bidden voor je buren... Bidden voor je collega's...Bidden voor je vrienden...( en vul maar verder in)

Dat betekent: Bidden voor je man! En niet hem de les lezen als je denkt dat hij geen christelijke levenswandel heeft. Wie ben jij om dat te beoordelen? Als je die neiging toch op voelt komen? Bidt voor jezelf om vergeving. God is geen oordelende God. Hij is gekomen om te behouden. Wie zelf oordeelt zal ook geoordeeld worden. Wat dan? Bidt voor jezelf dat je niet oordeelt. Bidt voor hem om vergeving. Het maakt jou zacht! God is het die verhinderingen wegneemt! God is er altijd! God leert dat aan ons en dat is niet altijd makkelijk, maar als je Hem ook hierin toe laat gaat Hij dat zegenen. Mannen worden gewonnen door te zien wat jij doet! Mannen houden niet altijd van praten. Maar ze genieten ervan als jij laat zien dat je hem lief hebt. Kijk met deze ogen naar je man! God heeft Zijn maaksel lief! Hij heeft je man als kado gegeven aan jou! Geniet van al zijn mooie en positieve eigenschappen. Schrijf die op, voor als je iets anders van hem lastig vindt en lees het in moeilijke perioden. Wees bereid om jezelf te vergeven als jij oordeelde. Wees bereid om hem te vergeven als hij jou veroordeelde. Het geeft zo ' n mooie basis als je weet dat je fouten mag maken! God vergeeft ook elke keer opnieuw. God heeft zondaars lief! Dan mogen wij dat ook doen. Dan hoef je niet in paniek te raken. Je mag weten dat er vergeving en herstel is. Als een man voelt dat je hem waardeert groeit hij! Toen ik dit mocht gaan leren is er zoveel verandert! Ik zie nu een man die enorm geniet van thuiskomen uit zijn werk! Die geniet van z'n gezin! Niet omdat ik t zo goed doe! Maar omdat God t ons leerde!

Dat betekent: dat je naar God luistert en bidt voor je kinderen. Hun positieve eigenschappen ziet! Ze vergeeft! Ze niet verwijt als ze iets niet gelijk snappen. Geduld hebt. Iets op een vriendelijke toon tegen ze zegt. Ze lief hebt, koestert en geniet van de momenten samen.
En dat we samen bidden voor hun klasgenootjes, juist ook voor degenen die niet zo vriendelijk zijn. Omdat Jezus ons leerde te bidden voor onze vijanden. Het is niet zo moeilijk om te bidden voor je vrienden, maar juist voor hen die niet altijd vriendelijk zijn. Daaraan kent Hij ons. Daarin ziet Hij dat wij Hem lief hebben.

Dat betekent: Bidden voor je zelf.

God, ik dank U voor Uw liefde voor ons! Dat U een gebed wat ik in alle stilte bid, in het openbaar beantwoordt. Dank U dat U het bent die liefde geeft aan ons! Ik kan U nooit genoeg bedanken voor Uw liefde! Ik hou van U! Omdat U ons eerst lief had! Dank U dat U regeert!




2 opmerkingen:

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!