zondag 24 augustus 2014

Een schoon strand en memories( slot)- Gezinsmoment

De vakantie is voorbij. Met de Israëlieten zijn we gearriveerd bij de berg Sinaï. We staan even stil met de Israëlieten bij de wet van God. Al gauw blijkt dat t erg moeilijk is om echt naar God te luisteren en Hem volkomen te gehoorzamen. En dat is voor ons ook moeilijk. Het volk heeft de wet gebroken. Letterlijk was dat te zien met de twee stenen tafelen die gebroken waren. We zagen de genade van God dat Hij toch weer een nieuw verbond met het volk wilde maken. Van klei heb ik een poos terug al twee harten gemaakt met op het ene God en de andere de naaste. Daar gaat het om in de 10 geboden. En die pakken we er weer even bij. Als we de stenen zien mogen we eraan denken dat God zijn verbond houdt. Niet omdat ze zo goed waren, maar door Zijn genade, Zijn liefde voor ons!


We gaan even terug naar het strand. Op het strand hebben de strandjutters een belangrijke taak. Kijken of het strand schoon is. Vaak staat er in de krant in deze periode dat de stranden erg schoon zijn. Het is een soort wedstrijd, want ja, wie wil niet het schoonste strand hebben? We praten erover waarom een schoon strand belangrijk is. Onze dierenvriend reageert als eerste. Als de dieren ervan eten gaan ze dood... Het is dus erg onveilig. Rommel moet je opruimen!


En zo is dat ook met de rommel in ons leven. Het is schadelijk voor je als je t laat liggen. Wat doet een strandjutter met de rommel die hij vindt? In een speciale afvalbak. Die wordt later geleegd. Als hij het neerlegt op een zelf bedacht plekje wordt t niet opgehaald of het waait later weer verder. Zo moeten ook wij onze zonden bij God brengen. En niet een poosje laten liggen. De Heere Jezus heeft het document met onze aanklachten vernietigt door het aan het kruis te nagelen. Kolossenzen 2:14 ( Hebben we al eens geleerd met Pasen en is mooi om weer even terug te pakken) In de praktijk is het soms erg moeilijk. Soms herinneren we elkaar toch weer aan fouten. Dat is niet leuk en ook niet de bedoeling. Maar dan mogen we toch weten en God danken dat er bij Hem wel vergeving is. En Hij wil ons ook dan helpen, als we dat moeilijk vinden! Laten we er ook vooral van genieten als we een opgeruimd en schoon hart hebben.

Maar de strandjutter komt soms ook mooie schelpen of voorwerpen tegen. Die neemt hij mee en bewaart hij goed. Wij hebben ook mooie dingen meegemaakt in de vakantie. Die herinneringen mogen we bewaren en ervan genieten. We halen vakantie herinneringen op, bekijken foto's en schrijven onze herinneringen op etiketten. We versierden een fotolijst en plakten onze memories er in. Samen kijken we ernaar en danken God voor deze mooie herinneringen. De vakantie is voorbij. Maar God blijft bij ons! Ook bij de Israëlieten bij de berg Sinaï. Hij wil zelfs in hun midden wonen. Maar daarover de volgende keer meer...

2 opmerkingen:

  1. Wat een mooi geschreven artikel zeg.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dank je wel, Henk! Al lang geleden dat ik t zelf heb gelezen. Leuk om weer even terug te lezen. Mooie momenten!

      Verwijderen

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!