maandag 24 oktober 2016

Geloven in de kerk

Want gij hebt niet ontvangen den Geest der dienstbaarheid wederom tot vreze; maar gij hebt ontvangen den Geest der aanneming tot kinderen, door Welken wij roepen: Abba, Vader!
Romeinen 8:15

Zondag lag de Bijbel in de kerk open bij deze tekst. Samen nadenken wat God ons hier wil zeggen. De predikant vertelt er over,  maar we mogen ook open staan voor wat God zelf aan ons laat weten. Dan wordt het niet een verhaal van een kant of van een persoon. Ik hoop en bid dat we in onze gemeente oren krijgen om te horen wat de Geest tot de Gemeente zegt!

De Geest der dienstbaarheid wederom tot vreze. Soms vallen we daar inderdaad in terug. Maar gelukkig is dat is niet de Geest die we ontvangen hebben.  Soms kunnen we Gods geboden ook zo ervaren. Maar ik hoorde jaren geleden: Gods geboden zijn geen stok om mee te slaan,  maar een weg waar langs je mag gaan. Zijn geboden willen we houden uit dankbaarheid.

Welke Geest we dan ontvangen? De Geest der aanneming tot kinderen. Daar leren we van om God onze Vader te noemen! En wat een Vader is Hij!  Een Vader die ons geeft wat we nodig hebben. ( Als je de Vader vraagt om een brood,  geeft Hij je nooit een steen) Een Vader,  Die naar ons uitkijkt! ( Gelijkenis van de zoon)
Kijk eens naar het werk van de Heere Jezus!  Wie de Zoon heeft gezien,  heeft de Vader gezien!

Abba Vader...


2 opmerkingen:

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!