maandag 24 oktober 2016

Kijken naar de vogels! - Je bent waardevol!

Aanziet de vogelen des hemels, dat zij niet zaaien, noch maaien, noch verzamelen in de schuren ; en uw hemelse Vader voedt nochtans dezelve ; gaat gij dezelve niet zeer veel te boven?

Mattheus 6:26 SV

Je bent zo waardevol voor God!

Kijk eens naar de vogels, in het bos of in de stad
Ze zaaien niet, ze maaien niet, ze vinden altijd wat
Hun Vader zorgt voor hen, hun Vader zorgt voor hen
Hij houdt ze in Zijn hand, Hij houdt
ze in Zijn Vaderhand

Kijk eens naar de bloemen, zo prachtig stuk voor stuk
Ze spinnen niet, ze weven niet, ze maken zich niet druk
Hun Vader zorgt voor hen, hun Vader zorgt voor hen
Hij houdt ze in Zijn hand, Hij houdt ze in Zijn Vaderhand

Kijk eens in de spiegel, jij bent nog veel meer waard
Dan vogeltjes en bloemetjes, 't is God die jou bewaart
Je Vader zorgt voor jou, je Vader zorgt voor jou
Hij houdt je in Zijn Hand, Hij houdt je in Zijn Vaderhand

In Zijn Vaderhand

Luisteren via YouTube :


Wil je meer lezen over het kijken naar vogels en wat we daarvan kunnen leren?Klik op deze link!

Hier een kopie van de link :

De Bijbel gebruikt vaak het voorbeeld van vogels om levenslessen over te brengen. Zo zei God tegen Job over de enorme snelheid van de struisvogel: „Ze is paard en ruiter te vlug af, ze springt op, rent weg en lacht ze uit” (Job 39:13, 18, Groot Nieuws Bijbel).


* God vroeg hem ook: „Is het aan uw verstand te danken dat de valk opstijgt, (...) is het op uw bevel dat een arend omhoogvliegt?” (Job 39:26, 27) De les? De bijzondere kenmerken van vogels zijn niet aan mensen te danken maar zijn een bewijs van de wijsheid van God.


Koning Salomo schreef dat „de stem van de tortelduif ” de lente aankondigt (Hooglied 2:12). Een psalmist noemde de zwaluw toen hij schreef over zijn verlangen om in de tempel van God te dienen. Hij verzuchtte: „Zelfs de vogel heeft een huis gevonden, en de zwaluw een nest voor zichzelf, waar ze haar jongen heeft neergelegd — uw grootse altaar, o Jehovah” (Psalm 84:1-3).


„Het is jullie hemelse Vader die ze voedt. Zijn jullie niet meer waard dan zij?” — Mattheüs 6:26


Een aantal van de mooiste uitspraken over vogels is door Jezus Christus gedaan. Zo staat er in Mattheüs 6:26: „Kijk naar de vogels in de lucht: ze zaaien niet en oogsten niet en vullen geen voorraadschuren, het is jullie hemelse Vader die ze voedt. Zijn jullie niet meer waard dan zij?” (De Nieuwe Bijbelvertaling) Die ontroerende illustratie geeft Jezus’ volgelingen de verzekering dat God ze waardevol vindt en dat ze zich nooit zorgen hoeven te maken over hun eerste levensbehoeften (Mattheüs 6:31-33).


Vogels spotten is populair en dat is niet zo vreemd — vogels verrassen ons met hun capriolen, schoonheid, hofmakerij en gezang. En als we ze goed observeren, kunnen we waardevolle levenslessen leren. Kijkt u ook naar „de vogels in de lucht”?


Zin om vogels te spotten?





Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!