zaterdag 21 november 2015

Kado'tjestijd(1): krantjes en een reclamebord

Het is de tijd van speelgoedkrantjes, nieuwe catalogussen met boeken, aanbiedingen,  reclames ...
Ons gezinsmoment begonnen we met het lekker kijken in deze krantjes. Ah, dit is leuk. 


 Toen pakten we de Bijbel erbij. Dat is wat God in Zijn krant heeft staan. Wat biedt Hij ons aan?  We pakten een fotolijst erbij. En een whiteboardstift. We schreven op wat God aanbiedt aan ons in Psalm 23. Gods reclamebord!



Daarna gingen we naar de kerk. En daar ging het over om niet /gratis. Toen we uit de kerk kwamen vroegen we: Wat moeten we eigenlijk betalen voor deze dingen?  Niets!  We schrijven er nog even de prijs bij: €0,00

We bekijken nog steeds de krantjes. Maar we bekijken ook het reclamebord van God. En dat gratis en voor niets!

Met ons dankbaarheidsschrift gaat het goed. (Onze kast met alle spullen die we al gekregen hebben.) Wat een rijkdom hebben we. Er zijn elke dag weer zoveel dankmomenten. En als we het soms even niet zien,  kijken we naar Gods reclamebord bord en komen de dankmomenten vanzelf.

Maar ook een vraag naar ons toe. Zijn wijzelf een levende brief van Christus?  Bieden de regels in ons huis veiligheid? Danken wij God dat Hij ons geeft wat we nodig hebben? Staan wij naast onze kids en leiden we hen door moeilijke momenten heen? Of maken we ze nog angstiger als het moeilijk is? En als we t zelf moeilijk hebben. Mogen we dan weten dat God dichtbij is?  Is ons huis een plek om te rusten?  Genieten we ook van die rust? Luisteren we naar Zijn Woorden van terechtwijzing of naar Zijn Woord van bemoediging? 
Het is goed om bij Hem te zijn! 




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!