dinsdag 19 mei 2015

Gezinsmomenten bij Pinksteren...

Wat leuk om weer even terug te kijken naar wat we vorig jaar gedaan hebben met Pinksteren . Ik had de momenten verspreid over de dag.

Eerst over de vlammen van vuur. Dit jaar staat er ook weer een bloemstuk klaar met kaarsjes. Het kaarsje in het bloemstuk steekt de kaarsjes aan die we erbij zetten. Die kaarsjes zijn de discipelen, of wij.


Ook hadden we het over de verwarring van de mensen. Ze riepen uit wat moeten we doen? Petrus vol van de Heilige Geest mocht ze vertellen dat hun zonden vergeven werden als ze geloven in de Heere Jezus. En als teken werden ze gedoopt. Ik had op hun zonnebrillen tape geplakt met zonde. Dat voelde erg vervelend. Ze konden niet goed kijken. Een werd zelfs misselijk. En eigenlijk is dat ook als we onze zonden blijven houden. Dan voelen we ons niet fijn. We moeten geloven in de Heere Jezus en dan mogen we gedoopt worden. De zonnebrillen met zonde deden we in het water en zo werd de zonde afgewassen. We konden weer heerlijk kijken. En zo blij mogen we zijn dat God onze zonden af wast. 

Het kaarsje van Petrus stak de anderen aan. Zo mogen wij ook een licht zijn! 

Wil je de momenten helemaal lezen :
Hier kun je de momenten terug lezen van vorig jaar 
met Pinksteren.

Goede Pinksterdagen!  Vol van God!


1 opmerking:

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!