zondag 12 oktober 2014

God wil bij ons wonen/ Hij regeert... ( deel 6) - gezinsmoment


We zijn al enkele weken bezig met de tabernakel. Dat God bij ons wil wonen. En het is genieten van de liefelijkheden van de Heere, die we tegenkomen in en rond de tabernakel! We gaan naar het Heilige der Heiligen. Daar staat de ark. De troon van God. Tussen de engelen, daar woont Hij. Als we soms kijken naar de wereld om ons heen dan lijkt het een rommeltje. En toch...

We lezen samen Psalm 93.

Psalm 93
1 De HEERE regeert, Hij is met hoogheid bekleed; de HEERE is bekleed met sterkte, Hij heeft Zich omgord. Ook is de wereld bevestigd, zij zal niet wankelen.
2 Van toen af is Uw troon bevestigd, Gij zijt van eeuwigheid af.
3 De rivieren verheffen, o HEERE! de rivieren verheffen haar bruisen; de rivieren verheffen haar aanstoting.
4 [Doch] de HEERE in de hoogte is geweldiger dan het bruisen van grote wateren, [dan] de geweldige baren der zee.
5 Uw getuigenissen zijn zeer getrouw; de heiligheid is Uw huize sierlijk, HEERE! tot lange dagen.

Weten jullie nog dat we gingen zwemmen in de zee met die sterke wind? We werden meegezogen en getrokken door de golven en weer neer gesmeten. Zo krachtig is de zee!
We kijken wel eens naar het jeugdjournaal. Wat gebeuren er veel akelige dingen. Het gaat soms echt gigantisch fout. Het lijkt wel een hele sterke zee waardoor er mensen omkomen... En toch...

We lazen net Psalm 93... God is geweldiger dan het bruisen van grote wateren, dan de geweldige baren van de zee.

We kennen verhalen van dat God sterker is dan het water.

* de tocht door de Rode Zee
* de tocht door de Jordaan
* De Heere Jezus liep op het water
* De Heere Jezus stilde de storm

Als wij storm zien of ervaren in ons leven mogen we naar onze God gaan. Hij heeft alle macht! Om de storm tot bedaren te brengen, een pad door de zee te maken, over het water te wandelen...

Hij heeft alle macht ook over de koningen van de aarde. We lazen deze week de verhalen van Daniel. Daarna vroeg ik; Hoe zie je hier dat God toch Koning is? De 4 vrienden moesten luisteren naar de koning en eten van het voedsel wat geofferd werd voor de afgoden. Dat wilden ze niet. Daarom vroegen ze om 10 dagen groente en water. God zorgde ervoor dat ze er toch goed uitzagen. 


Bij een koning hoort een vlag. We maakten ook een vlag. Met de kleuren van de Koning der Koningen. Rood, Paars en Blauw. Rood verwijst naar de koningen van Israel, Paars naar de koninkrijken van de wereld en Blauw naar Zijn kracht, nog sterker dan de geweldige baren van de zee. We maakten de vlag vast op een lijst en prikten daar de wereldkaart op. Hij is Koning over de hele wereld. We geven Hem eer.

Het laatste vers van Psalm 93 gaat over de getuigenissen van de Heere. In de ark lagen de stenen tafelen, de kruik met manna en de bloeiende staf van Aaron. Die getuigen ook van Gods trouw. Hij is goed en trouw voor Zijn volk. Door Hem, de Heere Jezus, zijn we heilig voor God. Die heiligheid laat zien Wie God is. Genadig, vergevend, barmhartig. Eerder maakten we al een ketting met prachtige kralen. Ze verwijzen naar hoe mooi/sierlijk we zijn gemaakt door God. We prikten de ketting op de vlag, om ons er aan te herinneren dat we zo sierlijk zijn voor Hem. Maar het zegt/getuigt ook iets over Zijn Koningschap. Zo belangrijk is Zijn volk. Wat prachtig om Hem als Koning te hebben in ons leven! En dat is zo tot in eeuwigheid!




We luisteren en zingen nog samen naar liederen over Zijn Koningschap...

* Glorie aan God
* Psalm 103:10
* Zoekt eerst het Koninkrijk van God
* Jezus is Koning en Heer...
* Jezus is Koning over de aarde...



Deze weken willen we verder lezen over Zijn Koningschap en Hem alle eer geven. Hij is het waard!




























1 opmerking:

  1. Mooi zoals jij het beschrijft. Tegenover het Jeugdjournaal een God die sterker is dan het water.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!