donderdag 2 oktober 2014

God wil bij ons wonen/ Gebouwd tot... (deel 5) - Gezinsmoment

We zijn al enkele weken bezig met de tabernakel. Dat God bij ons wil wonen. En het is genieten van de liefelijkheden van de Heere, die we tegenkomen in en rond de tabernakel! Vandaag de tabernakel zelf. Hoe is Hij gebouwd. Op de manier van God. Zo de Heere het huis niet bouwt, tevergeefs bouwen we. Ook wij worden gebouwd tot een priesterlijk huis. (1Petrus 2)

We begonnen met het bouwen van een stevig muurtje voor een hut. Om een houtblok had ik aluminiumfolie gewikkeld en ik plaatste er een houten roerstokje in. De kids wilden dat ook graag doen en even later stonden de roerstokjes nog een beetje wankel naast elkaar.  Samen bedachten ze dat je t ook steviger kon maken. Als je de roerstokjes aan elkaar verbindt. We maakten ze vast met alumuniumfolie en dat deden we op 4 plekken. Zo staat het behoorlijk stevig.

Toen las ik 1 Petrus 2:1-11. Ook wij worden gebouwd tot een koninklijk priesterdom. De roerstokjes verwijzen naar de planken die met goud overtrokken waren. Dat zijn wij, als we bij het altaar zijn geweest. Alle zonden zijn weg. Hij bekleed ons met goud. Eerder maakten we een roerstokje goed schoon en verfden het daarna wit. Zo schoon en mooi zijn we voor God. We mogen vast staan op de Heere Jezus. Daar verwijst het blok zilver naar. En zo staan we allemaal naast en dichtbij elkaar. Toch stond dat nog niet stevig. Daarom werden ze verbonden met elkaar door 4 latten.
1. Het gebed
2. Het Woord
3. Samen vergaderd
4. Door het bloed van de Heere Jezus zijn we rein!

Verder was er een dak op de tabernakel. De kleden geven bescherming aan ons. Als je in de tabernakel stond zag je de prachtig geborduurde kleed. Het werk en de liefde van de Heere Jezus en engelen erop geborduurd. Hij beschermt ons met zichzelf en zijn engelen. Daarboven was een wit kleed. De Heere Jezus was wit. Zonder zonde. Hij beschermt ons. Ook het rode kleed beschermt ons. Denk ook aan het bloed wat aan de deurposten werd gesmeerd. Dat bewaarde de Israelieten van de engel des verderfs die alle eerstgeborenen moest doden. Daarboven was een kleed van leer. Huiden van de zeekoeien. Het beschermde tegen de regen. Was waterdicht.  Zo beschermt God ons. En in Zijn bescherming mogen we genieten van :
* Het Licht van de kandelaar, Jezus het Licht van de wereld,
* We mogen zien dat God Zijn gemeente vasthoudt, bij de tafel van de toonbroden. Hij laat Zijn volk niet in de steek. We zien dat zelf ook dat God doorgaat met het verkondigen van Zijn Woord in onze gemeente. De deuren staan elke zondag weer open en de Bijbel ligt open.
* We mogen genieten bij het reukofferaltaar van Wie God voor ons wil zijn. Al Zijn eigenschappen.  Van A tot Z! Zie ook vorige blog over een liefelijke geur.


En zo kijken we eens naar het zelfgebouwde huis van onze zoon. Dat huis is ook stevig. We kijken ook eens naar ons eigen huis. Wat geeft God een bescherming ook in ons eigen huis. Ook God wil bij ons wonen. We mogen in ons huis genieten  van Zijn vergeving, van Zijn liefde, van Zijn trouwe zorg voor ons!

Ook ons lichaam is een tempel van de Heilige Geest. Ook daar moeten we goed voor zorgen. Gezond eten, voldoende beweging, genoeg nachtrust, tijd voor ontspanning...

Of weet gij niet, dat ulieder lichaam een tempel is van den Heiligen Geest, Die in u is, Dien gij van God hebt, en dat gij uws zelfs niet zijt? Want gij zijt duur gekocht; zo verheerlijkt dan God in uw lichaam en in uw geest, welke Godes zijn.
1 Korinthe 6: 19,20

Nog wat tips: 
* gezond eten: fruit-hap maken, gezonde traktatie
* voldoende beweging: Dagelijkse trainings oefeningen ( heb ik op mn mobiel zitten als app), samen wandelen, samen sporten ( de een op skeelers, de ander op wave-board)
* genoeg nachtrust: lekker op tijd naar bed, in de pyjama
* tijd voor ontspanning: film-avondje, lees-avondje, praise-avondje, spelletjes-avondje, knutsel-avondje, lekker badder-avondje ( met een bruisbal o.i.d in bad, bodylotion...enz...)

Zo mogen we God verheerlijken met ons lichaam






2 opmerkingen:

  1. Mooi geschreven. Als ik zover ben op mijn blog over de brief van Petrus, zal ik een linkje naar jouw blog zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk Ariella! Gods zegen ook over jouw leven! En fijn dat ik nu je blog ook gevonden heb!

      Verwijderen

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!