maandag 21 maart 2016

Knikkertijd en een Parel...

We hadden het pas over een Parel in Gods hand, ik zag het lied van Top tot teen voorbij komen en besefte ineens dat het weer tijd was om bewust na te denken over kostbaar zijn.

We zongen eerder deze week het lied: Jezus open mijn ogen. Leer mij de mensen te zien,  zoals U ze ziet uit de hoge!

Hoe ziet God ons?

Het is hier knikkertijd. We zochten de mooiste knikker op. We vertelden aan elkaar waarom t de mooiste was.
Toen vertelde ik dat God ons ook zo prachtig vindt. Van top tot teen!  Ik vertelde waarom ze zo bijzonder waren voor God: hoe mooi Hij ze gemaakt heeft,  welke mooie kwaliteiten God hun heeft gegeven,  en natuurlijk worden we wel eens vuil en maken we fouten,  maar God wil niets liever dan dat we bij Hem komen. Om ons schoon te laten poetsen,  zodat we weer glimmen voor Hem!  Hij legt ons geen jaar in de kast om lekker te liggen,  zoals wij doen met de knikkers. Hij houdt ons in Zijn handen! En niet alleen ons,  maar alle kinderen,  meesters, juffen, broers,  zussen,  familie,  papa,  mama . Even kwaliteiten opnoemen van hen,(want soms lijkt t erg makkelijk om minder leuke dingen te delen over anderen.) Ze zijn gemaakt door Hem en daarom kostbaar!( Niet dat ze of wij dat altijd beseffen,  maar wij mogen ze wel zien, zoals U ze ziet uit de hoge!)

Opdracht: Ga daar eens naar op zoek!

We maken een ketting van verschillende kralen en rijgen ze aan een rood lint. We zijn gekocht door het dierbaar bloed van het Lam. Daarom zijn we Kostbaar! We hangen de ketting aan het kruis. En zetten het kruis bij de leertekst.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!