zondag 7 december 2014

God loven om zijn wonderen- Gezinsmoment en leesrooster

Advent is kijken naar wat komt. Uitkijken naar de komst van de Heere Jezus. Ik wilde dit jaar voor t eerst een advent-kalender maken, maar het is niet gelukt. We waren bezig met een thema rond de uitnodiging op een bruiloft. We hadden het over de maaltijd op een feest en toen kwam het thema God loven. Daar gaan we mee verder.

Ik vertelde van de donkere tijd die er was in Israel. Al lang geen profeten, geen richters. Was God hen vergeten? Nee! Er kwam licht uit de hemel. Een engel in het huis van Maria. Met een blijde boodschap in die donkere tijd! Bij Maria zou de Heere Jezus, de Zaligmaker geboren worden! En dan nog het nieuws dat Elizabeth ook een baby zou krijgen! Maria gaat naar Elizabeth en daar begint het gezang voor de komst van de Heere Jezus! De Lofzang van Maria. Mijn ziel maakt groot den Heere!

We mogen God loven om Zijn wonderdaden. In de psalmen staan er ook heel wat lofliederen. We kozen psalm 103. Daar ben ik verhalen bij gaan zoeken en zo kwamen we bij dit leesrooster:

Loof den Heere mijn ziel en vergeet geen van Zijn weldaden

* Hij vergeeft onze zonden en geneest onze zieken: Lamme man Markus 2: 1-11
* Hij verlost ons van het verderf en kroont ons met goedheid en barmhartigheid: Zacheus, verlost van verkeerde gedachten en zie wat hij doet?! Gekroond met goedheid en barmhartigheid gaat hij zorgen voor anderen!
* Hij verzadigt ons met het goede: Wonder van de broden en de vissen Markus 6:31-44
* Hij doet goed aan de onderdrukte: Elia in het huis van de weduwe 1 Koningen 17: 7-24
* Hij maakt Zijn wegen bekend: Hij geeft de wet: Exodus 19 en 20: 1-21
* Hij ontfermt Zich als een Vader: Gelijkenis van de Verloren zoon Lukas 15: 11-24
* Hij is er eeuwig: De tekst: Zie ik ben met ulieden tot aan de voleinding van de wereld.

Er zijn nog meer redenen om God te loven. De lofzang gaat door in deze adventsweken...

Samen maakten we een muziekstuk. Eigenlijk wilde ik elke dag een muzieknoot opplakken als we "iets"hadden om God te loven. Maar toen we eenmaal bezig waren met noten plakken hebben we t muziekstuk toch afgemaakt. Samen herhaalden we wat voor redenen er waren om God te loven. Zijn vergeving, Zijn genezing ( Pfff, en we hebben net allemaal zieken ), Hij geeft ons eten, Hij zorgt voor mensen die het moeilijk hebben, we hebben de Bijbel, Hij is er altijd... We hopen het regelmatig te herhalen.

 Leuk, onze dochter zit net op blokfluitles en kon t al fluiten. Al zingend en musicerend kijken we deze weken uit naar Zijn komst! Het verlangen naar Zijn komst wordt steeds sterker! Nog een ander idee om te maken: Een bloemstuk om God te loven.

En verder denken we in deze donkere dagen ook aan Licht. De eerste Adventszondag preekte de dominee over "Het volk dat in duisternis wandelt zal een groot licht zien!" Deze tekst hebben we centraal in huis en bemoedigt me als ik denk aan alle donkerheid die er zo kan zijn om ons heen!

Goede adventsweken toegewenst met het Licht en een loflied in je hart!


4 opmerkingen:

  1. Psalm 103 is zo'n mooie, diepe psalm. Ik lees er steeds weer nieuwe dingen in.

    Mooi tekst om centraal in je huis te hebben ( Het volk dat in duisternis wandelt ...) Koester je in het licht.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!