zondag 7 september 2014

God wil bij ons wonen/ kleuren... (deel 2)- Gezinsmomenten


"Ik zie, ik zie wat jij niet ziet... en de kleur is WIT!" We keken het huis rond en noemden alle witte dingen op. De gordijnen, de deuren, de kast, de kozijnen, kaarsenstandaard, enz... Toen liet ik het plaatje zien van de tabernakel. En daarop zien we de witte omheining en de poort met wit.

Dan lees ik uit een boekje de betekenis voor van de witte kleur. Kunnen wij ook zeggen dat we zonder zonde zijn? Nee. En toch wil God bij ons wonen. Er is een poort in de omheining. Die roept ons toe: Welkom om de liefelijkheden des Heeren te aanschouwen en te onderzoeken in Zijn tempel.

"Ik zie, ik zie wat jij niet ziet en de kleur is... BLAUW!" Opnieuw kijken we ons huis rond en noemen alle blauwe dingen op. We kijken weer naar de tabernakel en zien bij de poort in de omheining de blauwe kleur.
Samen lezen we de betekenis.

Zo doen we dat ook bij de andere kleuren. PURPER en SCHARLAKEN.

Hier de betekenis van de kleuren op een rijtje:
WIT: Rein, Jezus was ook rein, zonder zonde, met gerechtigheid worden we bekleed
BLAUW: Hemel, de Heere Jezus kwam uit de Hemel
PURPER: Paarsachtig. Werd alleen gedragen door koningen, maar dan vooral buiten Israël. Jezus wil ook koning zijn voor de andere volken. Hij is de Koning der Koningen. Voor deze kleur moesten duizenden purperslakken gedood worden, wat verwijst naar de offerdieren en van de Heere Jezus.
SCHARLAKEN: Rood, kostbare stof, gedragen door koningen, alleen in Israël. Mooi om te lezen is dat Rachab met een scharlaken koord is gered. Ze wordt ingelijfd bij het volk Israël.
Voor deze kleur moesten er duizenden scharlaken wormpjes gedood worden, wat ook weer wijst naar de dood van de offerdieren en van de Heere Jezus.

Straks gaan we naar de kerk. Ook daar wil God laten zien dat we welkom zijn om de liefelijkheden des Heeren te aanschouwen. Die liefde kun je zien in deze kleuren. Als opdracht krijgen ze om te kijken naar de kleuren in de kerk. Na de kerkdienst kwamen ze met heel verrassende plekjes waar ze de kleuren hadden gezien. Weer met een heel andere blik gekeken naar onze kerk. Welkom geheten door God is iets om stil van te worden en van te genieten!

Van de week had ik een sleutelhanger gemaakt met die kleuren. Om ons er aan te herinneren dat we altijd welkom zijn bij God.

Tot slot luisteren we naar dit lied: Kleuren, kleuren...


Wat me zomaar ineens raakt: Dat God de regenboog gaf. Regen en Gods zonlicht geeft de regenboog. Als we ons verdriet, onze tranen in Gods Licht mogen geven, geeft Hij de regenboog. God is trouw! Geniet van de kleuren ook nog even in dit prachtige seizoen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!