maandag 2 januari 2017

God de Vader in de Bijbel (1)

In de Bijbel staat: Niemand heeft ooit God gezien ; de eniggeboren Zoon,  Die in den schoot des Vaders is, Die heeft Hem ons verklaard. 
In eigen woorden vertaald: Niemand heeft God de Vader gezien. Maar de Heere Jezus,  Die bij Zijn Vader was heeft Hem laten zien,  door naar deze wereld te komen, onder ons te komen wonen. ( Johannes 1: 14)
De komende tijd wil ik aan de hand van het Johannes Evangelie de heerlijkheid van God de Vader ontdekken. Daarbij wil ik ook kijken wat wij kunnen leren van het Vaderschap van God voor ons persoonlijk en voor de opvoeding van onze kinderen. We verdelen het in 5 punten. 

Lezen
Wat staat er over God de Vader? 
Wat kunnen wij er als ouders van leren?
Wat kunnen wij er als ouders van leren voor de opvoeding van onze kinderen? 
Gebed 

1. Vergeving 

Lezen:
Johannes 1: 19-34 en Lukas 15: 11- 32

Wat staat er over God de Vader?  
Johannes mag de Zoon van God de Vader aanwijzen. Hij is het Lam van God,  Dat de zonden der wereld wegneemt!
In Lukas 15 zien we Gods Vaderliefde als wij met onze " zonden / fouten / missers " bij Hem komen.

Wat kunnen wij er als ouders van leren voor ons persoonlijk ? 
De Heere Jezus kwam om onze zonden te vergeven en weg te nemen. Onze zonden en fouten in de opvoeding van onze kinderen. Als we net als de  zoon met onze fouten naar God de Vader toe gaan, staat Hij op de uitkijk om ons te vergeven en om onze fouten te vergeten. Hij staat klaar met een mooi kleed en een ring voor aan zijn vinger.

Wat kunnen wij er als ouders van leren voor de opvoeding van onze kinderen ? 
Als wij naar onze kinderen kijken en hun zonden, fouten of missers zien,  mogen we ook hun vertellen dat God hun wil vergeven. Dat Hij op de uitkijk staat. Maar misschien nog wel belangrijker,  we mogen het ze laten zien. Door zelf op de uitkijk te staan als we zien dat het fout is gegaan. Door ze in je armen te nemen. Door innerlijk met ontferming bewogen te zijn!  ( Lukas 15:20) Als wij hen leren dat ze welkom zijn met hun vieze kleed,  zullen ze ook leren om naar de Heere Jezus toe te gaan met hun fouten. Laten we onze kids niet afwijzen als ze fouten maken,  maar mogen we laten zien wat God de Vader doet. Ze omhelzen en het mooie kleed van vergeven aantrekken. Met hen bidden om die vergeving!  En dan samen blij zijn dat er vergeving is! ( Lukas 15:23) Juist dan laten merken dat je blij bent,  dat je van hen houdt!
Er valt nog veel meer te ontdekken in Lukas 15. Zelfs als we niet weggaan bij de Vader,  kan er toch ontevredenheid zijn. ( Lukas 15:28) Er is genoeg om bij de Vader van te genieten. ( Lukas 15:31-32)

Ik vind het altijd weer een bijzondere les. Vaak reageren we met boosheid als onze kids fout zijn geweest. Maar wij kregen de taak om ze te ontvangen en te vergeven en te bidden om ze weer te kleden met liefde, goede daden,  gedachten,  woorden... 

Gebed :
Heere God,  wilt U ons helpen om met onze tekortkomingen bij U te komen en wilt U ons dan bekleden met Uw kleed van liefde,  geduld,  vergeving,  hulp en wijsheid?
Helpt U ons om aan onze kids te laten zien in daden en woorden Wie U bent?  Een Vader,  Die elke dag uitkijkt naar Zijn kinderen!  Mogen we U zo elke dag als Vader leren kennen en genieten van alles wat U ons wil geven?
Om Jezus wil,  Amen!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!