vrijdag 6 januari 2017

God de Vader in de Bijbel ( 4)

De komende tijd wil ik aan de hand van het Johannes Evangelie de heerlijkheid van God de Vader ( Wie de Zoon heeft gezien,  heeft de Vader gezien) ontdekken. Daarbij wil ik ook kijken wat wij kunnen leren van het Vaderschap van God voor ons persoonlijk en voor de opvoeding van onze kinderen.

4. God staat op nummer 1

Lezen
Johannes 2: 13- 25 en evt Lukas 2: 39-52

Wat staat er over God de Vader/ Zoon? 
De Heere Jezus houdt zich aan de feesten en gaat naar Jeruzalem. ( Johannes 2: 13)
Hij ziet dat het huis van Zijn Vader gebruikt wordt als een huis van koophandel. Hij drijft de dieren uit en keert de tafel om van de geldwisselaars. (Johannes 2: 14-17)
Hij is bezig met de dingen van Zijn Vader.  (Lukas 2: 49)

Wat kunnen wij er als ouders van leren?
We mogen ons ook houden aan de feestdagen en naar Gods huis gaan.
Wat staat er bij ons op nummer 1? Werk,  geld of God? We kunnen er ijverig mee zijn,  maar ook daardoor God zo makkelijk vergeten.
We mogen God liefhebben en Zijn liefde onderzoeken in Zijn tempel.

Wat kunnen wij er als ouders van leren voor de opvoeding van onze kinderen? 
We mogen hen trouw leren in het houden van de feestdagen,  het naar de kerk gaan. Daar en ook thuis mogen ze God liefhebben en Hem ontmoeten.
God moet op de eerste plaats staan in ons leven. We worden zo vaak opgeslokt door drukte. Daarom willen we elkaar toch bemoedigen om echt een plek te geven aan tijd met God.
Praktisch: Door onze dag met God te beginnen, rond de maaltijd te lezen uit de Bijbel of te zingen over God en samen te bidden en de dag met God af te sluiten.

Gebed 
Heere God,  dank U wel dat we in Uw Woord mogen lezen dat U trouw was in het opgaan naar Jeruzalem als er feest was. Ook wij willen dat graag doen,  omdat we willen lijken op U en het voor U ook belangrijk was om bezig te zijn met de dingen van God de Vader. Mogen we Uw liefde onderzoeken in Uw huis,  U loven en eren!
Helpt U ons om U op de eerste plaats te laten staan in ons leven? Helpt U ons de juiste prioriteiten te stellen?  En helpt U ons om onze kinderen daar ook bij te helpen. U zegt Zelf in Uw Woord: " Zoekt eerst het Koninkrijk van God en alle andere dingen worden u toegeworpen. "
Om Jezus wil,  Amen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!