maandag 21 november 2016

God wil ons ontmoeten... - Kleding

Zelf ben ik bezig met de Studie : Jouw hart,  Gods Huis van Beth Moore, een studie over de tabernakel. En wat een mooie dingen leren we. En om het nog beter te onthouden en te leren,  proberen we het door te geven aan onze kids. 
Deze keer over de kleding. 

Ons eerste moment over kleding :
Lezen : Genesis 3:1-24

Gesprek :
Waarom verborgen Adam en Eva zich? Schaam jij je wel eens voor je fouten?  Wat doe je dan? Zou dat helpen?
Wat doet God?  Hij zoekt hen op!  Hij weet alles!
Wat maakte God voor hen? Rokken van vellen. Wat moest daarvoor gebeuren?  Een dier gedood. Het dier in de plaats van Adam en Eva!
Wie wilde er in onze plaats sterven?  De Heere Jezus!

Onthouden :
Eigenlijk hadden Adam en Eva moeten sterven. Maar God bedacht een oplossing. Het dier in de plaats van Adam en Eva. Het verwijst al naar de Heere Jezus. Zijn bloed reinigt van alle zonden.
Om het windlichtje maken we een kleed. Dat verwijst naar de vellen,  die voor vergeving zorgden. Alleen als we weten dat God ons vergeven heeft kunnen we stralen als een licht!


Verder lezen :
* Lukas 15: De jongste zoon loopt weg van huis. Geld raakt op en hij komt in de problemen. Hij gaat terug naar huis en wordt met open armen ontvangen. Krijgt het mooiste kleed aan en er wordt feest gevierd. Zo blij is God ook,  als wij naar Hem toegaan met onze fouten.
* 1 Samuel 18: De vriendschap tussen David en Jonathan. Jonathan geeft aan David zijn prachtige koninklijke kleed. Het laat iets zien van vriendschap. Ook God is het die ons Zijn vriendschap biedt.
* Efeze 4: 22-32: We mogen de oude mens/ jas uit doen en de nieuwe aandoen. In dit gedeelte staat heel praktisch leugen ( oud)  en waarheid ( nieuw),  niet stelen,  maar werken en anderen iets geven die wat nodig hebben,  geen vuile woorden spreken,  maar opbouwende. We mogen goedertieren zijn,  barmhartig,  vergevend.  Waarom?  Omdat ook Christus dat bij ons doet!
* Kolossenzen 3: 1-17: Ook hier gaat het over de oude mens uit doen en de nieuwe mens aan doen. In vers 10 staat dat we dan op onze Schepper gaan lijken. Het gaat vooral om de liefde. ( vs 14) In vs 15 staat een mooie belofte. Dan zal de vrede van God in je hart zijn. Prachtig bijbelgedeelte!

Liederen 
* Vrede van God...



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!