dinsdag 15 november 2016

God wil ons ontmoeten ... - Een hof

Zelf ben ik bezig met de Studie : Jouw hart,  Gods Huis van Beth Moore, een studie over de tabernakel. En wat een mooie dingen leren we. En om het nog beter te onthouden en te leren,  proberen we het door te geven aan onze kids. 

Ons eerste moment :
Lezen :
Genesis 1: 26-31

Uitleg :
Bij verschillende stukjes stoppen we even en praten er samen over.
1. Heb je vanmorgen al in de spiegel gekeken?  En zag je er mooi uit?  In vers 27 staat op Wie we lijken. Op God. Zo heeft God ons bedoeld om op Hem te lijken. Doen we dat?
2. In vers 28 lezen we de taak die God aan de mens geeft. Vruchtbaar zijn en vermenigvuldigen, de aarde moet gevuld worden.
We mogen zorgen voor de vogels en de vissen. Hoe kunnen we voor Gods Schepping zorgen?
3. In vers 29 lezen we dat we mogen eten van de vruchten en het zaadzaaiende kruid. Van welke vruchten geniet jij?
4. En God zag al wat Hij gemaakt had en ziet het was zeer goed. Kijk zo maar eens naar Gods schepping en zeg het maar tegen God : Het is goed en mooi wat U gemaakt hebt!

Om te onthouden :
Om het verhaal beter te onthouden maken we zelf een hof. Op een rechthoekige schaal " planten " we planten,  van blauwe kralen rijgen we de rivieren die in de hof waren en de balletjes verwijzen naar de vruchten.
In de hof leggen we ook stukjes papier. Horen die daar?  We hebben de opdracht om de hof netjes te houden. Zo moeten we er ook opletten dat we zonden wegdoen uit ons leven. Doe niet mee met het verkeerde.



En verder:
We lezen verder in Genesis en elke dag kijken we naar de hof  die we gemaakt hebben en als herinnering op tafel staat.
We bespreken het werk wat we die dag mogen doen en verder praten we ook veel over de vruchten die we eten en proberen we bewust er aan te denken dat God het ons geeft om van te genieten!

Taak van Adam en de priesters
De taak van een priester was ook om de tempel te onderhouden en te bewaken. Zie Numeri 3:7-8 In de studie van Beth Moore leerden we: de woorden die gebruikt worden voor de taken van de priester in de tabernakel zijn dezelfde als de taken die Adam kreeg. Bijzonder!
Voor mezelf vind ik het fijn om te bedenken wat ik er zelf van kan leren. Bouwen en bewaken is een taak die God ook aan ons geeft. Hoe we dat kunnen doen?
* In de schepping, onze tuin verzorgen,  afval zoveel mogelijk scheiden...
* Ons huis netjes houden...
* Onze gedachten bewaken ( hoe snel denken we niet negatief? Alles wat eerlijk is, alles wat rein is, bedenk dat en de God  van de vrede zal met je zijn! 
* Zorg dragen voor onze gemeente... Bidden voor zorgen en zieken, het gebouw schoon houden,  anderen bemoedigen... Dan doen we het voor Hem!  En alles wat je doet,  doe dat van harte,  alsof het voor de Heere is! ( Kolossenzen 3:23) 

Deze teksten kun je ook met je kinderen lezen en bespreken en praktisch maken. Zo kunnen we ook samen zorgen voor ons huis,  voor je kamer,  voor je huiswerk.

God wilde in de hof met Adam en Eva spreken. En wat fijn dat Hij dat nog steeds wil. Ons ontmoeten. Waar we ook zijn.
Nog een mooie tekst :
De Heere laat immers voortdurend zijn ogen over de aarde rondgaan en biedt iedereen hulp,  die hem met heel zijn hart is toegedaan.  2 Kronieken 16:9

Liederen :
* Onder boven voor en achter
* Heer, U blijft niet op afstand staan


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!