zondag 22 mei 2016

Pinksteren -wekenfeest

Het afgelopen jaar hebben we geprobeerd ons te verdiepen in de Bijbelse feesten. De drie grote feesten die het volk Israël vierde. Het Loofhuttenfeest,  het Pascha en het Pinkster- of wekenfeest.

GODS WET
Het wekenfeest werd gevierd 50 dagen na Pasen. 50 dagen na de uittocht uit Egypte. Het volk Israël vierde toen dat ze de wet van God kregen. Het is een feest waarbij veel bloemen gebruikt worden om te versieren. Zo werd de ark versierd waarin de wet lag. Er werd feest gevierd omdat God Zijn Woord aan de mensen gaf. Heel tastbaar in de vorm van 2 stenen tafels.

Ook wij wilden dit laten zien. Ik kocht een bos bloemen en zette het neer in een klein vaasje op de plek waar de Bijbel opengeslagen ligt bij de tekst die we zondag leerden. Wat heeft Gods Woord ons al veel bemoedigd de afgelopen jaren. En als ik zo naar de bloemen kijk,  vind ik het ook echt een feest waard om te vieren dat God Zijn geboden en Woord aan ons geeft. De bloemen staan in vaasjes waaraan een hart hangt. De harten verwijzen naar de 10 geboden. Liefde voor God en liefde voor je naaste. Dat is wat God ons wil leren. 

Link naar ons Pinksterfeest. God schrijft Zijn wet in onze harten!  Dan gaan we bloeien!  Dan komen er vruchten!

GROTE OOGST
Het wekenfeest is ook een oogstfeest. Ze namen twee broden mee naar de tempel. Het ene brood verwijst naar het volk Israël en het andere brood naar de heidenen die ook bij God zullen horen.

Ik maakte kralen van klei. Elke kraal stelt een gebedspunt voor. Als er een gebedspunt bij kwam maakte ik een nieuwe kraal. Gebeden voor mensen om ons heen. Alle mensen mogen Gods Woord horen en gaan geloven. God heeft een plan met het leven van iedereen. Ik mag hen in Zijn handen leggen! 

Link naar het Pinksterfeest.  Gods Woord wordt ook verbreid onder de heidenen!

Want U komt de belofte toe en uw kinderen en allen die daar verre zijn,  zovelen als er de Heere,  onze God toe roepen zal! 

Om samen te lezen :
Psalm 67
Ruth
Handelingen 2

Wil je wat meer lezen over het Pinkster - en wekenfeest?
Kerk en Israël

1 opmerking:

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!