maandag 21 december 2015

Advent... Bazuingeklank /Verzoening

Deze week mag kaarsje 4 aan. Wat is het toch een gezellige tijd. s Ochtends nog donker en s avonds al vroeg donker. Dus de kaarsjes moeten ook echt aan om het een beetje licht te maken... En elke keer herhalen we weer even de kleuren van de windlichtjes en de betekenis ervan.


Deze keer is het lichtje aan de beurt met goud. Goud staat voor rijkdom. Rijkdom die er is bij God. In de tempel en de tabernakel stond de gouden kandelaar, de tafel van de toonbroden,  het gouden altaar. Wat allemaal ook wijst naar de rijkdom die er is te krijgen bij God.

Maar mijn God,  zal u overeenkomstig Zijn rijkdom,  voorzien van alles wat u nodig hebt,  in heerlijkheid door Christus Jezus. 

Achtergrond info 
We gaan de rijkdom zien die we van God krijgen. Dat doen we door te lezen uit het boekje van ds Meeuwse van een Kind is ons geboren. Verder heb ik gebruik gemaakt van het boekje van Andrea van Hartingsveld-Moree,  wijzer op weg naar de wederkomst. En kijken we per dag wat we met de kids willen delen uit de Bijbel. Zingen we veel en luisteren we naar cd's. Heb ik me een beetje verdiept in de Bijbelse feesten. ( Ik ben me ervan bewust dat we ons niet aan de kalender houden)

Bazuingeklank ( de eerste rijkdom die God ons geeft) 
Zondagmorgen. Tijd om op te staan. De kids hebben nogal moeite met opstaan,  want zaterdagavond was het laat geworden. Maar dat kwam eigenlijk wel goed uit. In het boekje van Wijzer op weg naar de wederkomst las ik over de dag van het Bazuingeklank. ( blz 57) Jesaja blaast de Bazuin. Het volk was in slaap gesukkeld. Ze luisteren niet meer naar Gods wet. Ze doen wat ze zelf willen. En daardoor gaat het niet goed in het land. Een Bazuin hoor je wel. Dat betekent opletten!  Er is iets belangrijks. Net zoals ik jullie vanmorgen wakker maakte. Er is eten aan tafel,  we willen op tijd naar de kerk... Opstaan!  Wat Jesaja tegen het volk zei: Hoort het Woord van God!  God is jouw Schepper,  Hij beloofd jouw God te zijn!  Doe wat Hij zegt!  Ga naar Hem toe en vergeet Hem nooit!

Vandaag en eigenlijk elke dag roept God ons. Om naar Hem toe te gaan. Om Hem te dienen. We lazen uit het boekje over Zacharias. Hij ging ook op weg om God te dienen. Zo mogen wij ook vandaag God dienen. Hoe?  We dienen God al door met onze fouten naar Hem toe te gaan. Met de ruzie die we hadden... Met dingen die we lastig vinden... Maar ook door naar de kerk te gaan... God wil ons daar toe aan sporen. Wat een rijkdom!

Toen we in de kerk waren kwam ook de predikant daar op terug. Elke zondag opnieuw roept God je,  dat Hij jouw God wil zijn. Heb je het gehoord?  Wat hebben we dat toch elke keer weer nodig om dat te weten. Vandaar de dag in de Bijbelse feesten van het Bazuingeklank. Een oproep om je elke keer naar de Heere toe te keren. Ook Johannes,  de Zoon van Zacharias en Elisabeth mocht daartoe oproepen.


In ons huis leggen we belletjes neer. Dat klinkt wel niet zo hard al een Bazuin,  maar als we de belletjes zien,  denken we ook aan de oproep om naar God toe te gaan! Hij is het die het Licht geeft in ons leven!

Verzoening
Maandag. De oproep om je tot God te keren( dat hoorden we gisteren) en daar genezing te ontvangen, hoort heel dichtbij elkaar. De dag tekst van vandaag:

Maar voor u die Mijn Naam vreest, zal de Zon der gerechtigheid opgaan en onder Zijn vleugels zal genezing zijn; en u zult naar buiten gaan en dartelen als kalveren uit de stal. -- Maleachi 3:20

Wat een belofte! We hebben het er al vaak over gehad, maar elke keer hebben we toch die aansporing nodig om echt alles met God te delen en daarna zijn genezing weer te ontvangen.


Met een van onze kids had ik een knipknappertje gemaakt. We gingen naar haar toe. We zeiden hoeveel keer en kozen een figuurtje. Ze klapte het knipknappertje open en vertelde wat er op stond. Een opdrachtje. Als we naar God toegaan geeft Hij ons ook vaak een opdracht. Of Hij geeft ons bescherming,  genezing.
Op ons knipknappertje stonden ook leuke opdrachten. Zing een lied voor de Heere!  Denk aan de Heere Jezus!  Steek een kaars aan!  Geef iemand een knuffel!  Geef iemand een kus!  Maak een vrolijk dansje!  Zeg iets aardigs over iemand!  Deel een chocolaatje!

Doen! 
We gaan van de week veel zingen en luisteren naar muziek. Net als de Bazuin een oproep is om wat te doen, mogen wij in onze muziek en liederen ons op laten roepen om God te dienen!
En als we het windlicht aanzetten met het gouden lint,  denken we aan de rijkdom dat God ons elke keer weer herinnert om Hem te volgen,  iedere dag!
En we gaan vast nog meer knipknappertjes maken!

Na de dag van het Bazuingeklank/Verzoendag komt het Loofhuttenfeest. Daarover volgende keer meer... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!