vrijdag 2 juni 2017

Bijbelmoment over de toekomst die God voor ons heeft weggelegd

Een beker melk in schenken en daarna een pak sap schudden in de buurt van die beker... Dat bleek niet zo'n goed idee. Maar we hadden wel een beeldende les...


Verhaal
Ik vertelde aan de kids dat deze morgen anders begonnen was dan ik had gehoopt. Wat een zooitje! De beker met melk was omgevallen in de keuken en ik stond vanmorgen al vroeg de vloer te dweilen. 
Ik pakte de beker. Nou niet echt bruikbaar meer zo. Gelukkig had ik nog een beker die we konden gebruiken!

Doel 
Kijk niet naar de scherven, maar naar de toekomst die God voor ons heeft weggelegd! 

Gesprek 
* Wat zou jij met de beker doen? 
Gelijk in de container mikken... 
> Wat doe jij met de fouten die je maakt? Er nog eens naar kijken? Nog eens voelen? Of jezelf er nog eens aan herinneren dat je zo stom bent. Of met fouten van anderen? 
* Wat denk je dat ik de volgende keer zou doen als ik weer een beker melk heb ingeschonken en een pak sap moet schudden? Zou ik het weer zo dicht bij elkaar doen? 
Nee, dat lijkt ons niet zo'n goed idee. 
> Wat zouden wij kunnen doen als anderen ons pijn hebben gedaan? Je kan zeggen ik ga nooit meer met iemand spelen, maar dan heb je ook minder plezier.
We praten samen even door over situatie's die er gebeuren kunnen zomaar als je met iemand aan het spelen bent. En hoe we dat zouden kunnen oplossen. 


Bijbelmoment 
Van de week hadden we samen getekend hoe mooi en goed God alles gemaakt had. Maar dat was niet zo gebleven. Door de zondeval was het mooie kapot. Met een schaar knipten we de kaart in stukken. 
Toch wilde God dat niet zo laten. Hij bedacht een plan. Hij zou zijn Zoon sturen om ons te redden. Hij zou ook verzocht worden, maar Hij zal God blijven gehoorzamen. Hij begrijpt daarom ook zo goed als wij het moeilijk hebben. Dat gebeurde met kerst. Met goede vrijdag denken we eraan dat Hij onze zonden heeft gedragen en ze nu vernietigd zijn. Met Pasen denken we eraan dat Hij zelfs de dood heeft overwonnen. Met Hemelvaart dat Hij een plaats klaarmaakt voor ons en voor ons bidt, ons regeert. Met Pinksteren leren we dat dat allemaal nodig was om ons te redden. Gods Woord wordt duidelijk voor de mensen, ze gaan geloven! Ze durven te vertellen hoe goed de Heere is. God wil onze Helper en Trooster zijn! 
Nog een keer zal de Heere Jezus terugkomen. Dan is Zijn werk helemaal klaar. 
We leggen de puzzelstukjes bij elkaar. Wat een dag zal dat zijn!


Zingen over scherven en iets moois! 
Zit je in het donker
Zing, zing, zingen maakt blij 

Hoe zo'n ongelukje tot een beeldend leermoment kan leiden... 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!