zondag 5 juli 2015

Kinderfeestjes!

Maanden geleden begonnen de verjaardag besprekingen. We hebben 2 kids op een dag jarig en dat betekent ook 2 kinderfeestjes. Dus vaak probeer ik toch op tijd te beginnen . Ik hou van thema's en de kids ook. Deze blog over het feest van onze boy! 

Onze zoon van nu 11 is tegenwoordig in de ban van het arrestatie -team. Via YouTube bekijkt hij filmpjes. Het virus heeft hij ook overgebracht op school. Dus het werd het thema: Arrestatie-team. Samen bedachten we spelletjes,  traktatie en Bijbelverhaal.

Traktatie :
Moorkopsoesjes. (Omdat t lijkt op bommen.)

Uitnodiging :
Hij maakte zelf de uitnodiging. Top secret!

Feestje :
We laten eerst zien wat hij voor z'n verjaardag gekregen heeft.

Kado'tjes geven :
Het is de gewoonte dat kinderen een kado 'tje meenemen. Maar wie mag ze als eerste geven? We schreven de namen op van de kinderen en deden ze in de ballon. Ieder kind mocht een ballon /bom verstoppen in de tuin. Aan de jarige de taak om ze onschadelijk te maken. En de persoon op het briefje mocht feliciteren en een kado geven .

Wat een leuke kado 's kreeg hij!
Een tijdschrift ' Zo zit dat '
Stabilo pennen
Geld
Vrachtwagen met z'n naam
Kadobon

Daarna gaf de jarige een presentatie op de pc van het Arrestatie-team. Met een kort filmpje en wat foto's van het werk.

Toen creatief aan de slag:
Id -card,  om ons te legitimeren...
Laptop van een note book om info op te slaan., met plattegrond van onze wijk.
En ze kregen nog een kogelvrij vest. De jarige maakte het embleem op de pc en we drukten het af op textiel papier. En ik streek het erop.
Een zwartgespoten waterpistool...

En voor samen een tas met :
Fototoestel,  plastic zakjes om bewijsmateriaal te verzamelen,  een mobiel, zodat ze evt in actie kunnen komen bij een oproep ...

We benadrukken dat ze een team zijn. Ieder moet hetzelfde kunnen. Om de beurt oproep aannemen,  help elkaar,  blijf bij elkaar...(leuk,  want dat deden ze ook echt!)

Spelletjes en activiteiten :
* Schietoefening
* Oproep: Naar persoon waar juwelen zijn gestolen...
Legitimeren,  bewijs verzamelen,  foto's maken...
Daarna verslaglegging / breefing

* Deur intrappen; deden wij met groot karton in de deuropening en waterkanon om te rammen.
* Iemand overmeesteren
* Nieuwe oproep: Op 3 plaatsen waren stukjes plattegrond gevonden. Misschien aanwijzingen,  dus ophalen. Verslaglegging en actie bespreken.
* Nieuwe oproep: Naar plaats van de plattegrond om aanwijzingen te zoeken. Daar lagen de juwelen en portemonnee van de dief met naam en adres.

* Nieuwe oproep: Dief overmeesteren.
* Bom onschadelijk maken met spel


Hij mocht kiezen welk verhaal uit de Bijbel we lazen bij het eten. Het werd de arrestatie van de Heere Jezus. En na het lezen bedachten we de verschillen tussen het Bijbelverhaal en een arrestatie van een Arrestatie-team.

Maar het allerspannendst was wel dat ze thuis kwamen met een tas met inbraak gereedschap. Dat hoorde niet bij het spel. Gelukkig hadden ze het niet aangeraakt,  zo goed waren ze voorbereid! Politie ingelicht en de volgende dag mocht hij laten zien waar het gevonden was. De politie vertelde dat er pas een inbraak was geweest,  waarbij dat gereedschap gebruikt was. Hij kreeg een pluim van de politie en een stevige hand. Goed werk!

Wat hebben ze ervan genoten!  En wij met hen!


2 opmerkingen:

  1. Wauw wat een werk heb je ervan gemaakt! Dat ze het leuk vonden geloof ik direct. Is ook nog goedkoop, zo'n zelf georganiseerd feestje denk ik?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De kosten heb ik niet allemaal bij elkaar opgeteld. Maar het samen bedenken is al iets " duurzaams"... Ik heb wel gekeken naar een kant en klaar feest, maar dan betaal je echt een hoop, hoor! Dit is echt goedkoper. En ik hou toch erg van feestjes thuis...

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!