dinsdag 13 december 2016

Advent (3)- Want een Kind is ons geboren...



Een tekst die veel geciteerd wordt in de adventstijd is:

Want een Kind is ons geboren, een Zoon is ons gegeven en de heerschappij rust op Zijn schouder en men noemt Zijn Naam Wonderlijk, Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst.
Jesaja 9:5


In Jesaja 11:1 gaat het over de afgehouwen tronk, over een Rijsje dat daaruit voortkomt en over een Scheut uit Zijn wortelen dat Vrucht voortbrengt. Dat Rijsje en die Scheut is het Kind dat geboren is. Op de afgehouwen tronk leggen we een dadeltakje ( verwijst naar Vrucht) met een takje ( de wortel) en een takje buxus. Daaraan vast een label met de namen van het Kind. In het vaasje zetten we mooie bloemen. Ik heb gekozen voor witte bloemen omdat de Heere Jezus rein was, zonder zonde.

We lezen de tekst uit Jesaja 5:9. God wil Zijn Naam verbinden met onze naam. Daarom ligt het takje op de afgehouwen tronk. Met de doop denken we daar ook aan.

De eerste Naam: Wonderlijk… Weten jullie een verhaal waar de Heere Jezus een wonder deed? We lezen het verhaal samen! En bidden of God ook wonderen wil laten zien in ons leven. Dat kan al heel klein zijn. Bijvoorbeeld bidden voor die lastige situatie op school of God daarin wil helpen. En na schooltijd kijken of God erbij was. Hem er ook voor danken! We mogen Zijn wonderdaden vertellen. Zeker in je gezin! Verblijd je in Hem!

Zo zou je dat ook kunnen doen met de andere Namen van de Heere Jezus. Raadsman, Sterke God, Eeuwige Vader, Vredevorst.

We schrijven de verhalen die we willen lezen in een boekje. Zo maken we ons eigen adventsboekje.

We genieten van het boekje dat we zelf gemaakt hebben en steeds dikker wordt!

Goede adventstijd! 

2 opmerkingen:

  1. Wat een leuk idee om zo op die manier zelf een adventsboekje samen te stellen!
    Dat idee ga ik onthouden.
    Wij volgen dit jaar ook geen vast programma, door omstandigheden kwam ik er maar niet aan toe, maar toch wilde ik het niet zo aan ons gezin voorbij laten gaan. Dus nu doen we de ene dag bijv.een Bijbelverhaal en de andere dag samen mooie kerstliederen zingen enz.
    En eigenlijk is dat best heel ontspannen zo.
    In ieder geval bedankt voor het delen van jullie mooie moment en een hele gezegende adventstijd toegewenst!
    Liefs Amanda

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dat wilde ik nu net ook schrijven, wat Amanda zegt. Dat over het adventsboekje. Goed idee.

    BeantwoordenVerwijderen

Leuk dat je m'n blog hebt gelezen! Je reactie is van harte welkom!